Hovenier
Hovenier
Alles wat je moet weten als je een hovenier wilt inhuren
Een mooie tuin is voor veel mensen een onmisbaar onderdeel van een fijn thuis. Maar niet iedereen heeft de tijd, kennis of groene vingers om deze droomtuin zelf te creëren en te onderhouden. Gelukkig kan een hovenier helpen om jouw tuinwensen te realiseren. Maar waar moet je op letten bij het inhuren van een hovenier? In deze blog lees je alles wat je moet weten voordat je deze groene vakman inhuurt. 1.
Taken van een hovenier Een hovenier kan helpen met alle aspecten van het creëren en onderhouden van jouw tuin. Denk bijvoorbeeld aan het ontwerpen van een tuin, advies geven over de beste planten voor jouw tuin, het aanleggen van de bestrating, verzorgen van bomen en struiken, onderhoud plegen aan het gazon en tuinmeubels schoonmaken. Een goede hovenier biedt vaak ook losse diensten aan, zoals bijvoorbeeld het reinigen van jouw dakgoten.
2. Kosten van een hovenier De kosten van een hovenier variëren per opdracht. Het is daarom verstandig om voorafgaand aan het inhuren van een hovenier een offerte op te vragen.
Een hovenier kan je meestal een inschatting geven van het aantal uren dat het werk zal kosten. Soms worden kosten ook per m² berekend. Het is ook handig om te overleggen of er voorrijkosten in rekening worden gebracht en wat de prijzen zijn voor losse diensten. 3. Kwaliteit van een hovenier Wanneer je een hovenier zoekt, wil je natuurlijk een vakman/vakvrouw inhuren die kwaliteit levert. Een goede hovenier is aangesloten bij brancheorganisaties zoals de VHG (Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners) of het keurmerk TuinKeur. Die organisaties checken of het bedrijf voldoet aan bepaalde kwaliteitseisen. Ook referenties van tevreden klanten kunnen helpen bij het vinden van een goede hovenier. 4. Communicatie met een hovenier Goede communicatie is belangrijk om misverstanden te voorkomen en om tot het beste resultaat te komen. Bespreek daarom vooraf duidelijk wat je wensen en verwachtingen zijn en maak ook afspraken over de manier en frequentie van communiceren. Check bijvoorbeeld om de zoveel tijd of de hovenier nog op koers ligt en of tussentijds bijsturen nodig is. 5. Garanties en verzekeringen Check welke garanties worden geboden voor het geleverde werk. Het kan ook slim zijn om te kijken of een hovenier verzekerd is voor schade die eventueel tijdens het werk ontstaat. Bijvoorbeeld schade aan jouw tuin of tuinmeubilair.
Conclusie
Het inhuren van een hovenier kan een slimme zet zijn om jouw tuindroom te realiseren. Door vooraf goed na te denken over de taken, kosten, kwaliteit en communicatie met de hovenier, ben je verzekerd van een groene vakman/vakvrouw die jouw wensen kan omzetten in een prachtige tuin. Vergeet ook niet om te checken of de hovenier verzekerd is voor eventuele schade en welke garanties er worden geboden. Zo weet je zeker dat je kunt genieten van jouw nieuw aangelegde of opgeknapte tuin!